Varför röstar jag i EU valet?

EU valet är viktigt för mig då det påverkar så många människor. Globaliseringen handlar mycket om att vilja ha och inte ha. Kulturer som betyder utveckling för individen tas emot med öppen famn och kulturer som stänger in människans frihet ska bekämpas. Jag har valt att belysa ett sådant område som ska bekämpas och det är våld i nära relationer.

I Europas länder har man kommit olika långt då det gäller våld mot kvinnor och barn.

Då det är ett fenomen som inte har gränser utan förekommer i alla länder är det ett ämne som går att ha en gemensam lagstiftning för.

Istanbulkonventionen är just en sådan EU överenskommelse som visar på åtgärder mot allt våld mot kvinnor och barn inklusive hedersvåld. Sverige ratificerade denna konvention 2014. Jag anser att det är viktigt att varje medlemsland arbetar för att leva upp till konventionens mål.

Överenskommelsen slår fast att våld mot kvinnor är uttryck för ojämlika maktförhållanden. Den fördömer alla former av våld och kräver stopp för mäns våld mot kvinnor.

Konventionen ska bidra till att avskaffa all diskriminering av kvinnor och främja jämställdhet. Detta är ett typiskt gränsöverskridande exempel som gör att jag vill främja medlemskap i europeiska gemenskapen.

Maud Hultberg (S) ordförande för S-kvinnor Tjörn.

facebook Twitter Email